Peer Niklas Pivecka, B.Sc. M.Sc.
Wintersemester 2024
Sommersemester 2024
200197 SE Bachelorarbeit
Wintersemester 2023

Why we Think Unhealthy Food Tastes Better: From Cognitive Illusions to Unfavorable Beliefs About Food

Sonja Kunz (Vortragende*r), Niklas Pivecka (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)

28 Sep. 2024

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science


Seeing is Misbelieving: Consumers Wrongly Believe That Unhealthy Food Tastes Better When There is More of it

Sonja Kunz (Vortragende*r), Niklas Pivecka (Autor*in), Clara Dietachmair (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)

17 Sep. 2024

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science


Food is all Around: How Contexts Create Misperceptions About the Health-Taste Relationship

Sonja Kunz (Vortragende*r), Simona Haasova (Autor*in), Peer Niklas Pivecka (Autor*in), Justus Schmidt (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)

28 Aug. 202330 Aug. 2023

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science


Pseudocontingencies in the Wild: Exploring Contingency Inferences from Base Rates Outside the Experimental Setting

Peer Niklas Pivecka (Vortragende*r), Sonja Kunz (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)

21 Aug. 2023

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science


Food is all around: Why the unhealthy = tasty belief might be an illusory correlation

Sonja Kunz (Vortragende*r), Simona Haasova (Autor*in), Peer Niklas Pivecka (Autor*in), Justus Schmidt (Autor*in) & Arnd Florack (Autor*in)

29 Aug. 202231 Aug. 2022

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science


Institut für Arbeits-, Wirtschafts- und Sozialpsychologie

Universitätsstraße 7 (NIG)
1010 Wien
Zimmer: C0715

niklas.pivecka@univie.ac.at